Eksotiske specialhonning

Akaciehonning 500 g

Denne Akaciehonning stammer fra store uberørte skove i Ungarn. Akacietræerne blomster i det tidlige forår med duftende blomsterranker og lokker bierne til med en overflod af nektar. Akaciehonningen, som er en af de mest populære honningtyper, bliver på grund af sit høje frugtsukkerindhold altid en klar  flydende og smukt gylden honning. På grund af sin meget neutrale smag, er denne honning også anvendt som et yndet sødemiddel.

Oprindelsesland: Ungarn

 

 

 

kr. 50,00

ny høst

Alperosehonning  500 g

Hist på Alpens isbelagte tinde, der hvor intet menneske tør gå, klynger sig langs bjerges side Alperosen, som du ej kan nå, men det kan bierne, de flyver let op til de skønne Alperoser, for at hente deres nektar og pollen, som de omdanner til denne lyse og lækre honning, der vil pryde på ethvert morgenbord

Oprindelsesland: Frankrig

kr. 60,00

Avokadohonning 500 g

For 10.000 år siden benyttede Aztekerne i Mellemamerika avokadoen til oliefremstilling, de benyttede de ernærende og vitaminrige frugter i den daglige kost. Avokadotræet har sit oprindelige voksested i Syd-og Mellemamerika, det kan blive op til 15 m højt og blomstre med mange små hvidgrønlige blomster, der minder om vores kirsebær. Avokadotræet er afhængig af bier for at danne frugt, og bierne besøger gerne træet, for at hente dets nektar og næringsrige blomsterstøv, hvoraf de fremstille ren frugtagtig og aromatisk honning, der smager en smule frugt- og blomsteragtig.             

Oprindelsesland: Mexico

 

 

 

kr. 45,00

Boghvede honning 500 g

Boghveden er en urteagtig plante med en kort vækstperiode, der i vid udstrækning vokser vildt, i det sydlige arktiske område, fra Canada ned langs  den vestlige bred ved Beringstrædet. Den blev indført til Europa fra Arabiske lande under korstogene og dyrkes hovedsageligt på sandede jorde i Polen og Rusland. Dens lyserøde blomster og stilk tiltrækker med sin aromatiske duft bierne, der samler den mørke nektar, som forvandles til en kraftig mørk og aromatisk honning. En udsøgt fornøjelse for kendere.

Oprindelsesland: Canada

 

 

kr. 45,00

 

pt. udsolgt

 

Baumheidehonning 500 g

Baumheidehonning kommer fra træet erica arborea, eller Tree hede, der vokser i det vestlige middelhavsområde fra Portugal, De Kanarikse Øer til Madeira. Dets lyse velduftende blomster har stor tiltrækningskraft på bierne, der henter dets nektar og pollen.  Plantens træ bruges til Bierpiber. Det siges  at et godt morgenbord med Baumheidehonning på brødet, og derefter et stop god tobak i en 3B pibe, er en god start på dagen for en voksen mand.

Oprindelsesland: Frankrig

 

 

kr. 65,00

Egetræshonning 500 g

Denne egetræshonning kommer fra den Spanske provins Extremadura, der med sit fladstrakte landskab, er særlig velegnet til dyrkning af korkege.

Her samler bierne, på varme og solrige dage, egetræets nektar og blomsterstøv, som de omdanne til en delikatessehonning,  der er en ren nydelse for kendere af ægte Egetræshonning.

Oprindelsesland: Spanien

 

 

kr. 45,00

Eukalyptushonning 500 g

Eukalyptustræets hjemsted er Australien, her vokser der store eukalyptusskove, der giver føde til bl.a. koalabjørne, ligesom træets blomster har stor tiltrækningskraft på bier og insekter, der samler pollen og nektar til en flydende velsmagende honning, med en svag kamfersmag. Fås både som fast og flydende honning

Oprindelsesland: Australien

 

Tilbud 

kr. 45,00

Hede Lyng 500 g

Lyngplanten findes over alt, hvor der er hede og marker. Denne lyng stammer fra de fineste lyngarealer i Norge. Lynghonning er i flydende konsistens rødbrun, men skifter ved krystallisering til gulbrun. Norsk Lynghonning har en kraftig og fyldig smag,  der er velegnet på brød.

Oprindelsesland: Norge

 

kr. 65,00

Hindbærblomst honning 500 g

Efter rapshonninghøsten kommer turen til hindbær. Hindbærplanten findes dels som vild, i skove og markhegn, og dels i store plantager. Hindbærblomsten er rig på nektar, og nu hvor bierne har nået en god størrelse, lidt varmere og tørt vejr, giver det en god honninghøst. Honningen er mild, ikke for sød med en speciel fin aromatisk smag.

Oprindelsesland: Tyskland 

 

 

kr. 55,00

Hjulkronehonning 500 g

Hele sommeren igennem fra juni til september er blomsterne på hjulkrone fulde af humlebier og honningbier, ja selv når det er overskyet og køligt tiltrækkes bierne af plantens søde nektar. Hjulkrone er ofte blevet brugt som biplante og hjulkrone-honning er nok kendt af de fleste. Hjulkrone har himmelblå blomster med kontrastrige sorte støvdrager. Hjulkrone kan blive meget stor, op til en meter i højden og det samme i omkredsen. Hele planten kan spises, og de smukke blomster kan bruges som dekoration i de fleste retter eller som drys på salater, desserter eller de kan indfryses i isterninger.

Oprindelsesland: New Zealand 

 

 

kr. 55,00

 Honning med Havtorn 500 g

Denne honning er fremstillet af den fineste økologiske vildblomstshonning, tilsat 3% pulviserende økologiske havtornbær fra omstillingsplantage. Havtorn eller sandtorn som den også hedder vokser vildt langs den jyske vestkyst.

Oprindelsesland: Tyskland

 

 

kr. 55,00

 
 Honningurt honning 500 g

Denne honning har bierne samlet fra den meget smukke blå honningurt, hvoraf fremstiller de en cremet og aromatisk honning, der smager en smule frugt- og blomsteragtig.

Oprindelsesland: New Zealand

 

kr. 55,00

  

 Hvidtjørn honning

Hvidtjørnens udbredelse strækker sig fra Syd- og Mellem- Europa via England, Skandinavien til Baltikum. Hvidtjørnen findes både som buske og træer, der kan blive op til 15 m høje. Blomsterne der er helt hvide er samlet i halvskærme. Hvidtjørnen blomstre efter rapsen, dens søde nektar har stor værdi for bier og insekter i det tidlige forår, ligesom dens røde bær har stor værdi for fugle og pindsvin om efteråret. Honningen er hvid og cremet med en pikant blød smag, der bør findes på ethvert morgenbord.

oprindelsesland: EU

 

kr. 45,00

  
Kaffeblomstshonning 500 g

Mexico er med sine store kaffeplantager og vel organiseret biavl en stor producent af kaffeblomstshonning. Kaffetræerne blomstre i februar- marts, hvorefter honningen slynges og forarbejdes til salg. Vores kaffeblomstshonning er en velsmagende lidt mørk cremet honning med en let kaffesmag velegnet til bl.a. sødning af kaffe.

Oprindelsesland: Mexico 

 

udsolgt

kr. 50,00

venter på ny høst

 
 Kastanje honning  (ægte) 500 g

Kastanjehonning er en meget mørk flydende aromatisk honning med en let bitter smag.

Oprindelsesland: Toscana

 

kr. 60,00

 

Klokkelyng 500 g

Klokkelyng eller Erika, findes overalt i Europa, hvor der er hede og moser, den findes ofte sammen med alm. lyng. Det er svært at fremstille en hel ren klokkelyng, da dens blomstringssted ligger tæt på alm. lyng. Men i Frankrig er der så store arealer med klokkelyng, at det er tæt på 100% ren klokkelyng. Klokkelyng har en fyldig og aromatisk smag.

Oprindelsesland: Frankrig

 

kr. 60,00

Kløverhonning 500 g

Denne Kløverhonning er en Canadisk specialitet, hvor pollen og nektar hovedsaligt er samlet fra vildvoksende kløver og brakmarker. Honningbien skal besøge omkring 2.000 kløverblomster for at fylde sin honningmave. Ud af denne nektar fremstiller bierne en hvid og cremeagtig honning, der med sit høje druesukkerindhold virker som en rigtig energibooster.

Oprindelsesland: Canada

 

 

 kr. 45,00

 Korianderhonning 500 g Bio 

I den øde og stenede del af Karpaten, vokser de vilde Koriander i store mængder, det nyder de lokale biavlere stor glæde af, da andre honninggivende planter kun findes i små mængder. Korianderen er med sine små hvide blomster et sandt eldorado for bierne. De store mængder af koriander og fåtal af andre planter, giver en meget ren honning. Denne honning er med sin lyse cremede konsistens og aromatisk smag er en ren nydelse

Oprindelsesland: EU

 

 

kr. 50,00

Kvædetræshonning (Vild) 500 g Bio

På det ellers meget tørre højplateau i Brasiliens nordøstlige område, begynder efter regntidens ophør den vilde kvæde at blomstre. Med overdådig pragt, byder de yppige og fyldigt voksende vilde kvædetræer kortvarigt på store mængder af  nektar. Bierne forarbejder denne nektar til en mild aromatisk blomsterduftende og let frugtagtig honning. Denne honning kan sikkert regnes til at være en af verdens bedste.

I Brasilien avles honning med afrikanske bier, disse bier er yderst vitale og er faktisk resistente over for sygdomme. Derfor er det unødvendigt at bruge pesticider ved biavlen og fodring med sukker bruges heller ikke.

Oprindelsesland: Brasilien 

 

 

 

Kr. 55,00

pt. udsolgt

venter på ny høst

 

Lavendelhonning

Lavendel er ca. 1 m høj delvis stedsegrøn flerårig busk. Den stammer fra bjergene i Sydeuropa. Dens velduftende blomster - der varierer i farve fra næsten hvid til blå - bruges i parfumeessenser, som krydderurt til lamme-og kaninsteg. Efter gammel overtro voksede planten bedst hos pebermøer, og hvor planten trives godt rådede konen i huset. Kommer man lavendekviste under tøjet, kan man ikke se spøgelser.

Sidste nyt: Folk med tandlægeskræk kan mindske skrækken med duften af lavendel.

Oprindelsesland: Provence - Frankrig

 

 

kr. 90,00

Lindehonning 500 g

I de nordtyske dalsænkninger, hvor der findes en høj grundvandstand, er der rig grobund for disse store træer der kan blive op til 30 m høje. Lindetræet blomstre i tidlig forår, med et hav af små nektarrige blomster, som flittig besøges at bierne  til sent aften. Lindehonning har en kraftig aromatisksmag.

Oprindelsesland: Tyskland

 

 

kr. 45,00

Løvetandhonning (Mælkebøttehonning)  500 g

Løvetandhonning er en af de første forårshonninger, til trods for at Løvetanden findes over alt i store mængder, er det sjældent at få den  helt ren, da bierne ofte blander den med Raps, som blomstre på samme tid. Denne honning kommer fra de store arealer i Alperne, hvor der ikke dyrkes raps. Honningen er en mild mørkebrun cremet honning med en aromatisk krydret smag.

Oprindelsesland: Tyskland

 

 

kr. 55,00

 Mandelblomst honning 500 g

Denne honning stammer fra Spanien, her kan man se store tilplantede arealer med mandelbuske, der i det tidlige forår står med lyserøde og hvide blomster, der med sin sødlige duft forsøger at tiltrække de få bier og insekter, der er på vingerne. Mandelbuskene kræver ubetinget bestøvning fra bier og insekter – men da foråret ofte byder på koldt og regnfuldt vejr, er det svært for bierne at samle honning – hvorfor mandelhonning er sjælden. Honningen er mellemaromatisk og har en eftersmag som marcipan.

Oprindelsesland: Spanien

 

 

kr. 55,00

 
 Manuka honning 500 g (aktiv)

Høstet i de fjerneste egne af den New Zealandske regnskov finder vi den helt enestående honning fra manukatræet (minder om det Australske Tetræ), der er kendt for sin fyldige smag. Blandt alle de New Zealandske honninger er Manuka honningen berømt for sine

Oprindelsesland: New Zealand

 

 

kr. 115,00

udsolgt

 

Mesquitehonning Vild 500 g

Selv i det halv øde Sydlige Californien og Arizona, og de tilgrænsende Mexicanske områder, har bierne enorme trækkilder, her besøger bierne flittigt Mesquite en gulblomstrende ørkenbusk.  Af nektaren udvinder bierne en lys mild smørbar honning med en fin blomsteragtig aroma.

Oprindelsesland: Mexico

 

 

kr. 50,00

 

Orangeblomst honning 500 g

Denne honning har en sød og frugtagtig smag, samt en duft som blomstrende orangehegn. Honningen er velegnet til at søde te eller yoghurt med. I flydende tilstand er orangeblomstshonning gylden og klar en anelse hvidlig. Den kan specielt anbefales til rygere.

Oprindelsesland: Spanien

 

 

kr. 45,00

 

Palmeblomsterhonning Tropisk 500 g Bio

Denne honning stammer hovedsagelig fra det vildtvoksende Cubanske nationaltræ kongepalmen – hvilket vil sige en ægte vildblomstshonning. Bierne samler honningen i skumringen – honningen er flydende med en mild aromatisk smag.

Oprindelsesland: Cuba

 

 

kr. 60,00

Pampas honning 500 g

På de vidstrakte græsgange i Argentina vokser Pampaen (en høj græsart) og herfra kommer den yndede, milde og cremede honning. Denne honning er så sød, at amerikanere som regel mistænker den for at være yderligere sødet med sukker. I kontrast til denne påstand er Pampashonningen her, helt ren og  ubesmittet udvundet med nænsomhed og kan derfor nydes som et rent naturprodukt i al sin fylde.

Oprindelsesland: Argentina 

 

 

kr. 45,00

 

Pinje honning 500 g

Pinjetræet hører til fyrretræsslægten, og er slægtens  højeste, kan blive op til 30 m. Den trives bedst på sandjord i Middelhavsområdet, selv om træerne set med menneskeøjne er uden interesse, for bierne finder dog anledning til at besøge dem, og hente nektar til en mørk, velsmagende flydende honning, der er velegnet til dressinger og bagværk. Pinje er rig på jern, zink, flerumættede fedt og protein.

Oprindelsesland: Tyrkiet

 

 

kr. 50,00

pt. udsolgt
vi venter på ny høst
 

Rapshonning

Raps dyrkes i Europa som industriplante. Den blomstrer tidlig forår, og dens gule velduftende blomster har stor tiltræknings-kraft på bier der samler nektar til en velsmagende lidt hård hvid honning.

Planten anvendes til fremstilling af rapsolie, som anvendes i fødevareindustrien til stegning og brød. Olien kan også an- vendes til brændsel og som motorbrændstof.

Oprindelsesland: EU

 

kr. 40,00

 

Rosmarin 500 g

På de solrige kyststrækninger i Middelhavslandenes næringsrige og frugtbare jord, vokser vilde rosmarinbuske med deres lilla blomster. Rosmarinhonning har en blomsterrig sart aroma og en lys smag , der minder om capers. Et sundt smørepålæg, som også egner sig som sødemiddel.

Oprindelsesland: Spanien  

 

kr. 45,00

 
 Silkeblomstshonning 500 g

På de udstrakte tørre arealer i Ungarn, danner silkeblomsten - som er  en imponerende lægeurt  - et storslået blomstertæppe. Det righoldige tilbud af nektar, i det lyserøde blomsterhav, er en usædvanlig attraktiv eng for bierne. Silkeblomstshonning er lys og mild og bevarer sin flydende konsistens i lang tid. Dens fine let frugtagtige aroma minder om sommerens dufte. En prisværdig honning som også egner sig fortræffeligt som sødemiddel.

Oprindelsesland: Ungarn

 

 

kr. 50,00

 

 

Skovhonning 500 g

En helt speciel skovhonning fra bøgeskoven i det sydøstlige New Zealand. Honningen er mørk og flydende med en meget aromatisk smag.

Oprindelsesland New Zealand 

 

kr. 50,00

Solsikke honning 500 g

Denne honning stammer fra store vidt bredte solsikkemarker i Frankrig Solsikkehonningen kan være af en lys- til en helt mørkegul farvet, med en sart cremeagtig substans. Smagen er mild og minder om den friskeurteagtige duft som selve solsikkeblomsten har. Et anbefaleseværdigt smørepålæg.

Oprindelsesland: Frankrig

 

kr. 55,00

 

Timian

Timian er en af de ældste krydderurter vi kender, den omtales af de gamle Sumerere ca. 5000 år før Kristi fødsel. Timian vokser vildt i hele Sydeuropa. Timian er i dag et skattet krydderi, der benyttes i den daglige madlavning til bl.a. gule ærter og lammesteg m.m. Den har gavnlig virkning på bronkitis, katar, tømmermænd og meget mere. Timian kaldes også kyskhedsurt, da det siges, at den kan hindre at kvinder forlyster sig. '

Denne honning flydende med en aromatisk smag.

Oprindelsesland: Tyrkietkr. 60,-

ny høst.

Ulmo honning 500 g

Ulmotræet vokser på skråningerne i de mægtige regnskove i Chile. Når disse stedsegrønne træer blomstre og fylder omgivelserne med deres forførende dufte, indsamler bierne blomsternes nektar. Ulmohonning er en mørkegul fin cremeagtig honning, med en krydret smag der minder svagt minder om anis.

Oprindelsesland: Chile  

 

 

kr. 45,00

Urskov Honning 500 g

En  særdeles velsmagende og mild honning fra jungle vegetationen og kaffeplantangerne i Uruguay. Her er det ikke nødvendigt at fodre bierne med sukker, takket været det optimale klimatiske betingelser for biavl.

Oprindelsesland: Uruguay 

 

 

kr. 45,00

 Vildblomst honning 500 g

Denne honning med sin gyldne fylde, er en af vor favoritter. Den stammer fra det uberørte højlandsområde i Mexico. Her er det under alle omstændigheder, de forsvindende små kurveblomster, der giver denne honning dens herlige aroma. En smag som også børn holder meget af.

Oprindelsesland: Mexico

 

kr. 45,00

 

Yukatan honning 500 g

Biavl er omtrent den eneste profession, på Yukatan halvøen, som udnytter den store naturrigdom, der findes her. Om foråret indsamler bierne, den mildt aromatiske, nektar fra et kæmpe blomsterhav af vildtvoksende margueritter. Denne buskagtige plante, der med sine mange hvide blomster, giver mindst to årlige honninghøste. Smagen i denne mørke honning har et let syrenagtigt strejf. En udsøgt nydelse for rigtige honningkendere.

Oprindelsesland: Yukatan 

 

 

 kr. 45,00

 Ædelgran honning 500 g

Den ægte ”Ædelgran honning” er en værdifuld og skattet honning  i Centraleuropa. Den er især i ”Schwarzwald”  en udsøgt delikatesse, der produceres af mange biavlere.

Takket være den høje luftfugtighed morgen og aften, hvor honningen indsamles og honningduggen dobbelt fermenteres, så bliver honningen til en dyb sort, aromatisk og særdeles harmonisk maltagtig delikatesse. En let grønlig glans er karakteristisk.

Oprindelsesland: Tyskland

 

 

kr. 85,,00

ny høst

 Pollen 200 g

I modsætning til kemisk fremstillede virkestoffer, får man fra dette naturprodukt flere styrkende virkninger, som gør blomsterpollen meget værdifuldt.

Anvendelse: Anbefaleseværdigt er daglig.

dosis 2– 3 tsk. pollen 6 – 8 gange ugentlig.

1 tsk. blomsterpollen hver morgen på fastende

hjerte, giver energi nok til hele dagen.

Oprindelsesland: Spanien

 

 

kr. 65,00

   
   
   

Du kan bestille honning via vores mail med levering inden for 48 timer.

Bestilling inden kl. 10.00 sendes samme dag

husk navn adr. tlf.nr. på din bestilling

Mail: siem@honningmanden.dk

tlf. 25348036/20890388